another Another world

Avui parlarem d’un joc ben destacable per la Wii… pro mira, abans farem un flashback a lo Lost i retrocedirem quasi vint anys… ahí és ná…

Another world va ser una petita joia bruta i amagada de les masses en el seu moment, a principis dels noranta. Un joc q’innovava en certs aspectes, principalment per la tecnologia emprada, doncs va ser el primer en fer servir gràfics vectorials (formant polígons com els q’actualment es mostren en alguns mini-jocs flash), per l’estructura de talls cinemàtics (enllascant elements de la historia amb animacions generades en temps real), i/o per la seva interfície intuitiva, sense diàlegs ni comunicacions directes amb el jugador (la pantalla no mostra cap informació típica d’un videojoc, com sería la vida, municions, etc…).

another_world

A tal presentació memorable si li afegeix un argument ben trobat, amb una bona combinació d’acció i puzzles. Però el q més em va impressionar després d’esforscar-me per acabar tal difícil aventura va ser el fet q’havia estat creat per un sol individu (música per la banda). En aquelles èpoques, quan les grans aventures de Sierra o Lucasfilm portaven al darrera un equip de dimensions cinematogràfiques, et trobaves amb una potent ment creativa i implementadora, Eric Chahi. Aquest home treballaria després en un altre joc, més equipat, Heart of darkness, q realment no he vist… ah, i no, no va estar involucrat en Flashback, un joc posterior i ben maco també, q s’inspira en algunes característiques d’aquest altre món.

Fascinant això de trobar tan de talent creatiu (i energia productiva) densificat en un individu. No és exactament com les películes indies o alternatives exitoses, on per crear un sub-món, mostrant un argument inspirat, s’hi dedica un bon volum de gent i calerons amb un resultat bo, pro q pot tenir certes mancances en els acabats. Per contra, en Another world, o en el joc q vull recomanar en aquest post (ara, quan acabi d’elogiar aquest clàssic computacional), un ego impulsa el producte de qualitat excel.lent… bé, vindria a ser com escriure un gran llibre (q no un best seller).

En fi, aquesta anotació s’origina en el fet q l’atre dia vaig gaudir d’una petita joia descarregable per la Wii: World of Goo. Un diseny i arts gràfiques meravellosament senzilles i boniques, combinat amb una mecànica de puzzles amb física aplicada (la fricció i gravetat de tota la vida), reinventant les bases de manera original en cada nou nivell. Altre cop, un sol creatiu (combinat amb un parell de programadors) desenvolupa un bell entorn amb una interfície simple i una mecànica atractiva i divertida per un joc deliciòs (encara q breu, o m’ho va semblar a mi?). En fi, per tots aquells q disposeu de la Wii, és una compra molt recomanable! (encara més si sou fans de Tim Burton)

goo2

Supos q hi deuen haver d’altres joies undergrounds amb aquesta base d’un grup mínim produìnt una obra màxima… pro vaja, jo avui comento aquest tu!

Acabarem amb alguns linkets relacionats:

Aquí us podeu baixar l’Another world, com abandonware (descàrrega legal, almenys moralment), pro penseu q pot ben bé ser q no us funcioni amb els ultraràpids PCs d’avui dia. Existeix l’opció de comprar una versió millorada i modernitzada, celebració del 15è aniversari, en aquest llogarret. Noteu també q per la xarxa podreu trobar versions per totes les consoles, PDAs i fins i tot mòbils Symbian (Nokia, bàsicament).

Per World of Goo, la descàrrega evident està al WiiWare de la vostra consola Nintendil o més subtil via torrents de dades. Alternativament, us podeu descarregar una semi-versió per PC, pro ull q és un prototipus prèvi molt primitiu no directament relacionat i sense objectiu juganer (i amb Peter Griffin de fons). Tanmateix és vàlid per vore la idea bàsica, o pels entusiastes.

Anuncis

Una resposta to “another Another world”

  1. Arqueòleg Glamurós Says:

    Per mi Another World sempre serà aixó: http://www.youtube.com/watch?v=rFXLREO6YqQ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: